Grote stap voorwaarts in behalen klimaatdoelen!

Wereldwijde investeerders alliantie keurt Follow This klimaatdoelstellingen

ClimateAction 100+, een wereldwijde beleggersalliantie waarvan de leden BlackRock omvat, heeft de principes van de groene aandeelhoudersgroep Follow This omarmd door Big Oil aan te sporen om specifieke op Parijs afgestemde doelen vast te stellen om de uitstoot te verminderen.

Het nieuwe beleid is een U-turn door beleggers het beheer van activa van meer dan $ 40 biljoen. Voorheen had CA100+ geen aandeelhoudersresoluties goedgekeurd waarin specifieke emissiedoelstellingen werden gevraagd bij Shell, BP, Equinor en Total. Tot op heden had CA100+ de voorkeur van oliemaatschappijen voor vrijblijvende klimaat "ambities" onderschreven.

Het is een grote winst voor het klimaat dat CA100+ het verzoek om specifieke parijse emissiedoelstellingen voor oliemaatschappijen overneemt, de belangrijkste vraag in aandeelhoudersresoluties van Follow This sinds 2017.

Door Parijs afgestemde doelstellingen die door de aandeelhouders zijn opgelegd, zijn essentieel voor gevestigde exploitanten om de energietransitie naar hernieuwbare energiebronnen te stimuleren.

Met deze aankondiging heeft CA100+ het voorbeeld gevolgd van een groeiende minderheid van aandeelhouders die voor de klimaatdoelstellingen van Parijs hebben gestemd die in Follow This shareholder resolutions op de jaarlijkse algemene vergaderingen van Shell, Total, Equinor en BP zijn voorgesteld.

Persbericht https://lnkd.in/dHpSJy9

Terug naar overzicht