Iedereen zijn eigen groene energie centrale

Bij Circ versnellen we de transitie naar een volledig duurzame maatschappij. Dat doen we nu. Door lokale oplossingen te ontwikkelen, die zorgen voor een instant impact. Daar waar de uitdagingen het grootst zijn: de gebouwde leefomgeving. Daarom komen we met onze compacte en innovatieve BioDigester.

De Circ Biodigester:
Iedereen zijn eigen groene energiecentrale

Iedereen praat over duurzame ambities, Circ geeft jou de mogelijkheid er zelf wat aan te doen. Kijk maar eens naar de grote hoeveelheden afval die dagelijks in de container belanden. Zonde. Want jouw afval is een geweldige grondstof voor duurzame energie. Daarom de Circ BioDigester. Zie het als een persoonlijke en betaalbare energiecentrale die je afval omzet in duurzame energie en hoogwaardige plantvoeding, voor lokale projecten. Zo vervangen we aardgas voor een duurzaam en gratis alternatief en sluiten we lokaal biomassakringlopen. Een oplossing waar jij, jouw bedrijf, het milieu en ook de maatschappij van profiteert. Hoe meer mensen straks een Circ BioDigester hebben, hoe groter onze gezamenlijke impact. Ook financieel. Want de CO2 die we samen besparen zetten we om in waarde via de CO2 beurs in Brussel. Hoe meer CO2 jij bespaart, hoe meer credits jij ontvangt.

Spencer Schols - Strategy & Innovations Circ -vertelt bij Landal GreenParks over Circ en de Circ Biodigester.

zes voordelen van de Circ Biodigester

zes-voordelen-icons-01.jpgzes-voordelen-icons-02.jpg// Wek je eigen energie op // Minder afval, dus lagere kosten // Draag bij aan een volledige circulaire maatschappij // Zet je CO2-reductie om in credits // Produceer je eigen hoogwaardige plantenvoeding // Je BioDigester leert van zichzelf en van andere installaties: zo wordt hij steeds efficiënter //IMG-20200520-WA0006.jpgIMG-20200520-WA0007.jpgIMG-20200520-WA0014.jpgIMG-20200520-WA0013.jpg

tot 80% procent van je energie uit je eigen afval

Oké, het principe van onze BioDigester - afval omzetten in energie - is hetzelfde als bij conventionele vergisters. Maar verder zijn er vooral verschillen: de Circ BioDigester is voordeliger, compacter en efficiënter. Het gas dat je opwekt, kun je bovendien direct gebruiken: om op te koken, je bedrijf of woning mee te verwarmen, of om groene stroom mee op te wekken.

Omdat de BioDigester zo compact is, kan hij overal worden geplaatst. Zo past de BioDigester 50 op 3,6 vierkante meter. De versies voor grootverbruikers - de BioDigister 100, 150 of 200 - hebben een oppervlakte van 7 vierkante meter. De thuisversie heeft straks het formaat van je kliko. Een bananenschil levert al voldoende biogas om een halfuur op te koken. Zo kun je op termijn met BioDigester 80 procent van de energie die je verbruikt, zelf duurzaam opwekken. Met je eigen afval.

VOOR IEDERE RUIMTE, VOOR IEDERE SITUATIE
DE JUISTE BIODIGESTER

Alle BioDigesters zijn uitermate compact en nemen minimale ruimte in beslag. De installatie kan in alle omstandigheden geplaatst worden: de BioDigester heeft een stevige aluminium behuizing. De installatie is geurdicht, dus ongedierte blijft op afstand. Ook beschikt de BioDigester over een vorstbeveiliging en kan daardoor in onverwarmde ruimtes of buiten worden geplaatst.

Tekengebied 1-100.jpgTekengebied 2.png

DE CIRC BIODIGESTER
VOELT ZICH OVERAL THUIS

Of het nou een restaurant, ziekenhuis, hotel, wijk of woonhuis is… De Circ BioDigester voelt zich overal thuis. Om te beginnen dankzij de compacte omvang. Maar vooral omdat het voorziet in alle specifieke behoeftes. Of je nou circulair wilt ondernemen, je eigen energie wil opwekken, geld besparen of misschien wel alle drie: de BioDigester is er perfect voor.

HOTEL EN VAKANTIEPARK

Steeds meer gasten verwachten van het hotel of vakantiepark waar ze verblijven dat er duurzaam wordt omgegaan met de omgeving. Met de BioDigester neem je die duurzame verantwoordelijkheid en kun je laten zien aan je gasten dat je circulair denkt en handelt.

EVENT

Waar duizenden mensen samenkomen, is afval. Bergen afval. Je kunt een BioDigester huren om zowel de afval- als energiekosten te reduceren. Dit maakt je het groenste festival en zie dat als je gratis marketingbonus.

ZIEKENHUIZEN & VERPLEEGHUIZEN

Goed eten is vitaal voor ziekenhuizen en verpleeghuizen. Met de BioDigester kan het eigenlijk niet beter: de restjes worden gebruikt om je energiekosten te verlagen en lokale biomassakringen te sluiten. Het maakt je ziekenhuis letterlijk tot een betere plek.

RESTAURANT

Borden met restjes, snijafval uit de keuken, koffiedrab en ga maar door... Een restaurant produceert dagelijks vele kilo's bioafval. De BioDigester zet dit afval om in biogas en plantvoeding. Zo kook je groen en kun je als restaurant je eigen groenten en kruiden verbouwen.

FOODRETAIL

Kostenverlaging is van het grootste belang in de foodretail. En dat is precies wat de BioDigester doet. Maar er is een bonus: het verbetert het duurzame imago van je bedrijf.

WIJKEN & APPARTEMENTSGEBOUWEN

Natuurlijk, de BioDigester verbetert het duurzame profiel van ieder gebouw. Maar het verbetert ook de sociale cohesie in iedere wijk of appartementsgebouw. Samen groene energie opwekken levert positieve energie bij de bewoners onderling.

DE BIODIGESTER KENT ZIJN PLEK (IN DE KETEN)

Met de Circ BioDigester wordt afval een waardevolle grondstof voor de productie van groen gas en hoogwaardige plantvoeding. Zo vervangen we aardgas voor een duurzaam alternatief om mee te verwarmen, koken of elektriciteit op te wekken. En met de plantvoeding sluiten we lokaal biomassakringen.

Bron: https://circ.energy/

Terug naar overzicht