Ongeremde groei zonne-energie voorbij!

De ongeremde groei van zonne-energie van de afgelopen tien jaar is voorbij

19.07.2021 | Actueel Simone Tresoor

De ongeremde groei van zonne-energie van de afgelopen tien jaar is voorbij

Ben je actief in de hard groeiende zonne-energiesector? Wil je dat jouw functie en bedrijf relevant blijven? Laat je dan informeren over de belangrijkste trends die deze sector de komende jaren zullen veranderen.

Al bijna tien jaar komt de elite van de Nederlandse zonne-energiesector samen op de Solar Business Day. Sprekers dagen de sector uit en komen met verrassende nieuwe inzichten. In een dag helemaal voorbereid op de nieuwe uitdagingen voor de markt én de smaakmakers uit de sector spreken? Meld je nu aan voor de Solar Business Day op 15 september in Amsterdam.

Challenge
Of het nu gaat over stijgende prijzen en grondstoffen schaarste, over paneelvermogens en formaten, of over de impact van de stijgende negatieve elektriciteitsprijzen op jouw businessmodel. De ongeremde groei van de afgelopen tien jaar is voorbij. Komt er daarmee een einde aan zonne-energie? Nee! Maar de sector en verdienmodellen veranderen snel. Het is meebewegen of verdwijnen.

Scale – Smart – Storage
Het Nationaal Solar Trendrapport 2019 voorspelde een op handen zijnde verandering van de sector. De zonne-energiesector zal veranderen van een op schaal georiënteerde sector, naar een sector die ‘smart’ moet worden. Curtailment, demand-response en peak-shaving zullen de komende jaren een grotere stempel op de sector drukken dan prijzen of subsidies.

Toonaangevende sprekers
Rolf Heynen, CEO Dutch New Energy Research (DNE Research): “Tijdens de Solar Business Day presenteert onderzoeksbureau DNE-Research het Nationaal Solar Trendrapport, met daarin de meest essentiële cijfers over de Nederlandse PV-markt. Daarnaast komen toonaangevende sprekers om de laatste stand van zaken te geven over bankability (Voltiq), ROI (Trina Solar), subsidieregelingen zonne-energie (ministerie van Economische Zaken en Klimaat), de kansen voor zon-pv met flexibele elektriciteitstarieven (E.D.Mij, TenneT en Stratergy), de businesscase van batterijen bij een afbouwende salderingsregeling (DNE Research), peak-shaving (Enpuls) en nog veel meer.

Doelgroepen
Ben je fabrikant, distributeur, investeerder, verzekeraar, ontwikkelaar, EPC’er, verzekeraar of installateur? En wil je bijblijven in de enerverende solarmarkt? Dan mag je dit event niet missen. Zet een dik kruis in je agenda op woensdag 15 september voor de Solar Business Day. Hét toonaangevende kennis- en netwerkevent voor professionals in de zonne-energiesector.

Beperkt aantal plaatsen

Het evenement wordt bezocht door de gehele top van de zonne-energiesector en brengt, buiten heel veel informatie, ook een uitstekende mogelijkheid tot netwerken. Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen op woensdag 15 september in het Bimhuis in Amsterdam.”

Bestel je ticket om de rest van de B2B-waardeketen te ontmoeten hier.

Terug naar overzicht