Sebastiaan Portier; nieuw bestuurslid & penningmeester PbH

Sebastiaan Portier is Hattemer sinds 2005. Getrouwd met Jannette Nagelhout en samen hebben ze drie zonen, Tom, Stan en Simon. 

Over Sebastiaan
“Hattem is een fantastische fijne en mooie stad om in te wonen. Waarbij de bewoners een grote betrokkenheid kennen naar elkaar en hun mooie natuurlijke omgeving van rivieren, weilanden en bossen. Eerst woonden ik met Jannette samen in een knus kamertje boven de toenmalige wereldwinkel in de binnenstad. In 2007 zijn we terecht gekomen bij het project ‘Van Allerhof,’ waar we nu wonen. Het betrof een nieuwbouw in de binnenstad, op de plek waar een oude stal had gestaan. Direct met A-label van start gegaan en een warmtepomp geplaatst (geen gasaansluiting). Daar kwam nog een hybride plug-in auto bij. Ja, dan blijft de opwekking van kWh nog wel iets. Want dat was, gezien het beschermd stadsgezicht, geen optie.”

 

Over PoweredByHattem
“Na (te lang) wikken zonnepanelen gekocht (Certificaten) via de duurzame energie coöperatie PoweredByHattem. In 2020 besloot ik me actief in te gaan zetten voor de duurzaamheid in de regio Hattem. Dus een actief teamlid geworden van een fantastisch PoweredByHattem team! Ik heb nu met een aantal ondernemers en pandeigenaren gesprekken gehad. Over wat hen beweegt in de duurzaamheid, welke stappen zij maken of juist niet. Dit zijn vaak persoonlijke en mooie gesprekken.
Wereldwijd, in Nederland en in Hattem is het besef er wel. Toch? Op het gebied van duurzaamheid moeten we allemaal ingrijpen. We kunnen met zijn allen een positieve impact op elkaar en onze omgeving hebben. Dus niet voor jezelf alleen, maar ook voor de ander. Voor je kinderen, kleinkinderen en volgende generaties. Eenieder op zijn eigen manier. Wat kan jij doen? Stel jezelf de vraag maar; Wat vaker met de fiets? Overstappen op groene energie? Lid worden of een certificaat kopen bij PoweredByHattem? Het dak van je bedrijf beschikbaar stellen voor zonne energie? Meedoen en mee investeren in duurzame lokale initiatieven?

 Laat het mijn en ons weten. Want voor mooie stappen in de duurzaamheid hebben we elkaar en iedereen hard nodig, bijvoorbeeld de ondernemers, de overheid, de verschillende belangenorganisaties en natuurlijk de bewoners.

Ik verheug me op de gezamenlijke duurzame stappen met u!”

Terug naar overzicht