Thuis accu? Zoutwateraccu.

Consumenten en bedrijven die op zoek zijn naar een veilige een milieubewuste manier om zonne-energie op te slaan hoeven niet langer te zoeken. Tijd om kennis te maken met de zoutwateraccu van Greenrock.

De batterij voor zonnepanelen is ontwikkeld door BlueSky Energy, de Oostenrijkse specialist in stationaire energieopslag, en wordt in Nederland verkocht door Alius, leverancier en ontwikkelaar van duurzame energie-oplossingen. Frans van Spreuwel is product specialist bij het bedrijf en vertelt waarom de accu zo speciaal is.

‘De Greenrock zoutwaterbatterij is 100 procent recyclebaar’
“De Greenrock zoutwaterbatterij is 100 procent recyclebaar en, dankzij de materialen die gebruikt worden, niet alleen de meest veilig oplossing voor in huis, maar ook de meest milieuvriendelijke. Hij is namelijk gemaakt van veel voorkomende en niet toxische materialen zoals zout water, roestvrijstaal en katoen. Hierdoor is de thuisaccu extreem veilig want hij is niet brandbaar, niet-explosief en volledig onderhoudsvrij. We zien onder onze klanten vooral veel mensen die begaan zijn met het milieu”, aldus van Spreuwel.

Plug and play
Ook de installateur heeft aan deze accu een eitje omdat hij ‘plug and play’ is. Met behulp van een app kan de energiestroom worden weergegeven en geanalyseerd. Het systeem komt met voor-gemonteerde DC-elektronica. Afhankelijk van het aantal benodigde kWh is het systeem met verschillende stacks uit te breiden met een capaciteit van 7,5 tot 15 kWh voor de thuisoplossingen en met de Greenrock business van 30 tot 270 kWh. Hij is geschikt voor AC/DC gekoppelde PV-systemen en drie-fase systemen.

Exclusief in combinatie met een SolarEdge omvormer
Alius is momenteel de enige firma waar deze techniek verkrijgbaar is. Dat komt omdat zij, samen met SolarEdge en BlueSky Energy, zijn gaan kijken hoe de Greenrock zoutwaterbatterij zou kunnen worden ingezet met de techniek van SolarEdge. Alius levert voor de particulier de zoutwaterbatterij in combinatie met een SolarEdge StorEdge 3-fase RWS omvormer. En een van de grootste voordelen hiervan is dat je volledige PV-systeem, inclusief accuopslag, inzichtelijk is in de mySolarEdge app.

Hierin zie je ook je energieverbruik én productie, kun je slimme schema’s instellen om energiebesparing te maximaliseren en je huishoudelijke apparatuur op afstand beheren. Ook kun je de status van de omvormer inzien voor eenvoudige probleemoplossing en heb je de prestaties van de gehele installatie inzichtelijk: van omvormer en panelen tot batterijopslag.

Klanten willen autonoom zijn
Maar waarom zouden Nederlanders met de huidige salderingsregeling nu al een thuisbatterij aanschaffen? Van Spreuwel: “We zien een toename van klanten die autonoom willen zijn in hun energie-opslag en direct hun eigen elektriciteitsproductie willen verbruiken. Er is natuurlijk geen discussie over de oorsprong van de stroom. Opvallend veel mensen die zeer bewust zijn van hun eigen voetafdruk en maatschappelijk verantwoordelijk bezig zijn schaffen er een aan.

"We hebben veel particuliere klanten die een tiny house bezitten en na het stopzetten van de terugtellende meter bij de zuiderburen kunnen we nu ook veel Belgen tot onze klanten rekenen. Momenteel wordt er in Nederland inderdaad nog volop gebruik gemaakt van de salderingsregeling, maar de vraag is hoe lang we nog van deze regeling gebruik mogen maken. Voor consumenten is het dus interessant om op te zoek te gaan naar alternatieven voor hun opgewekte energie-overschot.”

Greenrock zoutwaterbatterijaliusSolarEdgeBlueSky Energymilieuvriendelijkrecyclebaarthuisbatterijtiny houseFrans van Spreuwel

Terug naar overzicht